Амнестија за сите политичари кои се обвинети за криминал! Ова е најверојатно најконтраверзната одлука по која ќе остане запаметен претседателот Ѓорѓе Иванов во своите два мандати како „татко на нацијата“. Контраверзната одлука доаѓа под оправдание на г. Иванов да се стави крај на политичката криза која трае повеќе од година дена откако беа објавени снимените […]

Прочитај повеќе

Американскиот претседател Барак Обама повторно ќе покаже како треба да се однесува модерен политичар кој знае да ги искористи сите можни ИТ алатки за да биде во директен контакт со тие на кои им служи. Г. Обама за 30-ти јануари закажа своја прва Google+ Hangout средба на која во живо ќе одговара од прашањата од […]

Прочитај повеќе