Платформата за кратко блогирање Tumblr надмина 120 милиони корисници и неверојатни 15 милијарди прегледи на страната секој месец. Платформата има над 42 милион блогови и над 16 милијарди постови. Основачот и директор, Дејвид Карп ги откри бројките на конференцијата Digital Life Design (DLD). Тој вели дека просечниот Tumblr блог се споделува околу девет пати, што […]

Прочитај повеќе