Tumblr, се попопуларна блогерска платформа, oд втори мај ќе воведе платени реклами за брендовите да можат да се истакнат на сајтот преку Radar постовите. Ова е прв пат во своето петгодишно постоење Tumblr да дозволи поинаков начин на истакнување на содржина, иако поголем дел од брендовите имаат свои блогови на платформата. Рекламите се најавени на […]

Прочитај повеќе

Платформата за кратко блогирање Tumblr надмина 120 милиони корисници и неверојатни 15 милијарди прегледи на страната секој месец. Платформата има над 42 милион блогови и над 16 милијарди постови. Основачот и директор, Дејвид Карп ги откри бројките на конференцијата Digital Life Design (DLD). Тој вели дека просечниот Tumblr блог се споделува околу девет пати, што […]

Прочитај повеќе