Безбедносни пропусти во фирмверот на најголем дел од процесорите на Intel им овозможува на хакерите да преземат контрола врз компјутерот. Речиси сите компјутери со Intel Core процесор по 2015 година се подложни на напад од далечина. Поради ова Intel издаде јавно предупредување. Пропустот во ME го открија истражувачите на Positive Technologies, Максим Горјачи и Марк Ермолов. […]

Прочитај повеќе

Програмерскиот тим на популарниот ROM за Android, CyanogenMod, сака да стартува продавница која ќе ги има апсолутно сите Android aпликации, дури и тие кои ќе бидат забранети или тргнати од официјалниот Android Market. Продавницата би требало да содржи емулатори, визуелни говорни сандачиња, тетеринг, и друг софтвер кој не е според правилата на Google, вели член […]

Прочитај повеќе