Петмина криминалци од Русија и Украина се обвинети за „најголемата хакерска кражба во САД“. Против петмината е покренато обвинение за празнење на над 160 милиони кредитни и дебитни картички, јавува BBC. Владимир Диркман, Александер Калинин, Роман Котов, Димитриј Смиланетс од Русија и Микхаил Ријтиков од Украина, се обвинети за хакерски напад и заговор за измама. […]

Прочитај повеќе

Седум луѓе, меѓу кои и основачот на Megaupload, Ким Дотком, се уапсени од американското FBI. Веб сајтот е исклучен, заедно со две компании кои се поврзани со сајтот. Седумината уапсени се обвинети дека се „дел од интернационална криминална организација чии членови се инволвирани во злоупотреба на авторски права и перење на пари“. Тие се обвинети […]

Прочитај повеќе