Нема сомневање дека порно индустријата често е иноватор кога се работи за пренесување на експлицитна содржина. Оваа индустрија беше прва која профитираше од брзиот интернет и можност да се гледаат куп видеа, и ќе биде првата која ќе ја искористи виртуелноста реалност. Дека фантазиите во виртуелната реалност нема да бидат повеќе исти со сегашните, покажуваат […]

Прочитај повеќе

Веќе сите знаат дека на 18 јануари 2012 „интернет штрајкуваше против SOPA“. Дури и очајните македонски медиуми на некој начин ја пренесоа веста. Мајка ми беше загрижена дека нема да може да се чуе со брат ми на Skype дека нема да сме имале интернет од пет наутро до пет попладне… Накратко, повеќе водечки веб […]

Прочитај повеќе