Според безбедносната фирма Check Point, само во последните три месеци бројот на огласи за Covid-19 вакцини се има зголемено за 300%. На dark web се продаваат вакцини на АстраЗенека, Спутник, Синофарм, или Џонсон и Џонсон, а нивната цена се движи од 500 до 750 долари. Анонимните продавачи се од Америка, Шпанија, Германија, Франција, и Русија. […]

Прочитај повеќе

Бил Гејтс, ко-основач на Microsoft и вториот најбогат човек во светот, донирал во добротворни цели околу 28 милијарди долари, или скоро 48 отсто од својата вредност, се вели во инфографикот на Frugal Dad. Според инфографикот, г. Гејтс спасил околу 5,8 милиони животи со инвестирање во вакцини и подобрено здравство за децата ширум светот, посебно во […]

Прочитај повеќе