Twitter не знае како да се справи со тролањето и навредливите пораки, призна директорот на Twitter, Дик Костоло. Тој ја прифати одговорноста велејќи дека е засрамен што компанијата не успева да ги заштити корисниците од троловите, и што не може да ги спречи навредите. „Не можеме да се справиме со троловите и навредите, и ова […]

Прочитај повеќе

Доколку ги следите друштвени медиуми тогаш сигурно сте ги забележале видеата на повеќе јавни личности кои се полеват со ледена вода. Станува збор за иницијатива која треба да ја зголеми свеста за болеста амиотрофична латерална склероза (ALS) позната и како „Лу Гарет“ болест. Предизвикот се одвива на следниот начин: откако предизвиканиот се полева со ладната […]

Прочитај повеќе

Twitter наскоро ќе им овозможи на корисниците да ја симнат целата своја архива на постови. Директорот на компанијата, Дик Костоло, ја потврди својата решеност да им овозможи на корисниците на сервисот за микро-блогирање да ги преземат своите постови пред крајот на 2012, пишува Techcrunch. Првата најава за ваква опција, г, Костоло ја даде во септември, а […]

Прочитај повеќе

Откако Twitter најави дека ќе постои промена во однос на цензурата во различни држави на твитови, нивниот директор Дик Костоло сега објаснува дека тие цензурираат бидејќи немаат избор, тие мора да ги следат локалните закони. Twitter развива алатка која ќе може да се користи државите, за да се врши цензура врз содржините на твитовите. Г. […]

Прочитај повеќе

Според Тwopcharts, Twitter во февруари ќе стигне до 500 милионитиот профил. Mоментално друштвената мрежа има 465 милиони профили, и забележува по 11 нови корисници секоја секунда. Но, иако Twitter има неверојатно голем број корисници, сепак бројката е нереална гледајќи според активни корисници. Уште во октомври, директорот на компанијата Дик Костоло, се изјасни дека Twitter има […]

Прочитај повеќе