Во моментов, iGaming е една од најдинамичните индустрии на глобално ниво. Во сферата на онлајн обложувањето притисокот за иновација е голем со оглед на брзиот степен на легализација на нови пазари и многубројни регулативни промени. Singular е интернационална компанија која оперира во iGaming и FinTech индустријата со седиште во Малта. Главните развојни бази на компанијата се […]

Прочитај повеќе

Singular, грузиска компанијата која пред повеќе од една година отвори своја канцеларија во Македонија, го објави првото решение изработено целосно од развојниот тим во Македонија. Станува збор за платформа за онлајн обложување која доаѓа под името SportsbookV2, но која не е достапна во земјава, туку е наменета за странските пазари. „Тоа е модерно решение за […]

Прочитај повеќе

Секој што се обложува на спортски натпревари знае дека неговиот систем успева, и затоа е важно да се знае која обложувалница ќе му исплати најмногу пари, нели? Шегата на страна, MaxBet.mk е нов македонски сервис кој им помага на фудбалските ентузијасти кои си ја прават саботата и неделата позабавна со игрите на среќа, да ги […]

Прочитај повеќе

Facebook ја стартува првата апликација во која корисници ќе плаќаат со вистински пари. Апликацијата е онлајн бинго на кои ќе се натпреваруваат британци постари од 18 години. Во моментов оваа апликација е достапна само во Британија, и на неа се гледа како на експеримент од Facebook да започне со трансакции со реални пари бидејќи Facebook […]

Прочитај повеќе

Иако во многу европски земји судовите одобруваат блокирање на нелегални сајтови, судот од Келн, Германија, пресуди дека не смее да се врши притисок врз провајдерите. Според весникот Del Spiegel, судот од Келн одлучи дека Deutsche Telekom треба да продолжи да обезбедува пристап до онлајн сајтовите за обложување, иако тие се забранети во земјата. Главниот аргумент […]

Прочитај повеќе