Иако во многу европски земји судовите одобруваат блокирање на нелегални сајтови, судот од Келн, Германија, пресуди дека не смее да се врши притисок врз провајдерите. Според весникот Del Spiegel, судот од Келн одлучи дека Deutsche Telekom треба да продолжи да обезбедува пристап до онлајн сајтовите за обложување, иако тие се забранети во земјата. Главниот аргумент […]

Прочитај повеќе