Nvidia GTX 980 доаѓа и на лаптоп компјутерите. Веќе постои GTX 980M верзија на графичката картичка, но овојпат не станува збор за тоа, туку за десктоп верзијата, на оваа навистина моќна графичка картичка. Ова ќе овозможи играње на најновите видеоигри, но без сомневање нема добро да се одрази на батеријата. Првите лаптоп компјутери со GTX […]

Прочитај повеќе

Уште од само претставување на Sandy Bridge процесорите, се појавија и многу матични плочи кои се базиран на чипсет P67/H6 Express. Трите водечи производители ASUS, MSI и Gigabyte спремни ги дочекаа новите процесори LGA1155 модели. Овој пат ќе ви го претставам моделот ASUS P8P67 Deluxe, матична плоча која се покаже дека може да се носи […]

Прочитај повеќе