Сметате дека вашиот музички талент не доаѓа до целосно и правилно изразување? Citizen DJ е проект кој би можел да ви помогне во отстранување на таквите обструкции. Citizen DJ е open-source hip-hop project создаден од Брајан Фу, човекот кој вешто плива и во уметнички и во научни води. По посетување на сајтот, избирате три различни […]

Прочитај повеќе

Ова е гостински текст на Миодраг Цекиќ, кој е дел од тимот позади апликацијата Jukebox2. Jukebox2, идејата која го освои второто место на 6 – тото издание на Startup Weekend Skopje 2016, ја доживеа својата официјална продукциска промоција и стана дел македонската ИТ сцена. Станува збор за сервис кој овозможува демократизација на музиката во локалите, односно […]

Прочитај повеќе

Facebook стартува Listen With опција за слушање музика во реално време со пријателите додека сте на чет. Опцијата се прикажува како нота во чет менито и прикажува кои од пријателите слушаат музика користејќи апликации како Spotify и Rdio. Опцијата е забавна бидејќи може да бидете DJ на пријателите, но за жал, Spotify и Rdio не […]

Прочитај повеќе