Facebook имаше само 100 милиони корисници кога последен пат се одржа Олимпијадата. Денес, четири години подоцна, работите се сменети и друштвените мрежи владеат со светот. Facebook сега има 800 милиони корисници, а скоро секој атлетичар има свој Twitter профил. Затоа, за да ги искористи можностите на друштвените мрежи, Интернационалниот олимписки комитет го претстави Olimpic Athletes’ […]

Прочитај повеќе

Организацискиот комитет на Oлимписките игри во Лондон 2012 одлучи да им го ограничи користењето на друштвените мрежи на сите 70.000 волонтери. Волонтерите не смеат да фотографираат и да постираат на Twitter, Facebook и други друштвени мрежи за тоа што се случува на нивните работни места, локации или да споделуваат детали за атлетичарите и другите ВИП […]

Прочитај повеќе