Следната недела се одржува првиот, и еден од најголемите саеми за електроника Consumer Electronics Show. Саемот секогаш се одржува на почетокот на годината и ја покажува насоката во која ќе се движи технологијата во иднина. Настанот ќе се одржи од 9 до 12 јануари. Што очекуваме? Автономни возила Настанот вообичаено покажува идна технологија, но оваа година […]

Прочитај повеќе

Ubuntu TV е оптимизирана верзија на оперативниот систем за десктопи со Unity интерфејс. Системот, претставен на Consumer Electronics Show, содржи мултимедиски центар, DVR опции и продавници за филмови, телевизиски програми и музика, кои ќе бидат стримани директно преку веб, како и YouTube апликација. Ubuntu TV ќе биде со отворен код за сите производители да го […]

Прочитај повеќе