Ubuntu TV е оптимизирана верзија на оперативниот систем за десктопи со Unity интерфејс. Системот, претставен на Consumer Electronics Show, содржи мултимедиски центар, DVR опции и продавници за филмови, телевизиски програми и музика, кои ќе бидат стримани директно преку веб, како и YouTube апликација. Ubuntu TV ќе биде со отворен код за сите производители да го […]

Прочитај повеќе