Lulz Security, или Lulzsec, се појавија во мај и веднаш станаа хипер активни. За разлика од нивните поозбилни колеги Anonymous, Lulzsec немаат ама никаква агенда. Не знам дали како помлади им било ускратено играњето онлине или се неверојатно неуспешни при играње онлајн, ама Lulzsec ја започнаа својата кампања главно со DDoS напади и тоа врз страните и форумите на повеќе производители на игри и на неколку сервери на онлајн игри.

Прочитај повеќе

Хакерската група Lulz Security вели дека ги пробиле серверите на SonyPictures.com и украле околу 1 милион кориснички лозинки кои се објавени на нивниот сајт. Sony вели дека го истражува случајот.

Прочитај повеќе