Онлајн курсевите за здобивање со нови вештини не се новитет. На Интернет има куп курсеви кои може да ги пронајдете за најразлични потреби. Ќе се обидеме во неколку написи да презентираме поголем дел од платформите кои помагаат со учење на програмирање. Дел од платформите се плаќаат, но најчесто имаат и бесплатни курсеви. Вие може да ни помогнете […]

Прочитај повеќе

Code Year е многу едноставна eдукативна иницијатива. Се пријавувате и стартапот Codecademy ќе ви праќа по една програмерска лекција преку имејл секоја недела. Очигледно дека ова е добра замисла бидејќи над 100.000 амбициозни корисници кои сакаат да научат да програмираат се приклучиле на Code Year за само 48 часа од стартувањето на иницијативата. Сајтот сега […]

Прочитај повеќе