Eвропа има огромен пазар за апликации кој пред пет години не ни постоеше, со вредност од 10 милијарди долари која е само врв на сантата мраз. Според најновиот извештај на VisionMobile и Plum Consulting, европската мобилна економија отвори 794.000 нови работи места од кои 529.000 се директно поврзани со креирање на апликации. Од нив 60 […]

Прочитај повеќе

Сега има над 400.000 апликации достапни за симнување од Android Market, вели Destimo, компанија која го анализира мобилниот пазар. Android Market е многу блиску да го надмине Apple App Store кој моментално има пола милион достапни апликации. Се проценува дека Android ќе се изедначи со iOS во бројките во наредниве два месеца. Но проблемот кој […]

Прочитај повеќе