Сега има над 400.000 апликации достапни за симнување од Android Market, вели Destimo, компанија која го анализира мобилниот пазар. Android Market е многу блиску да го надмине Apple App Store кој моментално има пола милион достапни апликации. Се проценува дека Android ќе се изедначи со iOS во бројките во наредниве два месеца. Но проблемот кој […]

Прочитај повеќе