Томи Џуровски е ко-основач на стартапот Fabula Tabula, кој претставува тим кој работи на развој на игри. Томи е илустратор, концепт артист и ја води арт дирекцијата во тимот. Денес, во групата Creative Exchange налетав на неговите постери направени за тест игра која за жал не стигнала до ниво на продукција, но она што го видов навистина вреди да се сподели… „Постерите беа наменети […]

Прочитај повеќе

Тања Вукобрат е македонска илустраторка, a љубителите и креаторите на видеоигри најверојатно ја препознаваат од последниот Global Game Jam, каде оваа година беше илустратор во тимот кој ја освои првата награда. Покрај цртањето, Тања е фан на видеоигрите, па освен во нивниото илустрирање дел од времето поминува играјќи ги. Таа во иднина планира да направи […]

Прочитај повеќе

Македонскиот артист Михајло Димитриевски, попознат како Тхе Мичо, повторно работи на игра за карти. Овојпат ги црта картите за Valeria: Card Kingdom, во соработка со Исаијас Валејо и Daily Magic Production. Играта е поставена на Kickstarter, и можно е да биде втората реализирана игра со карти за која Тхе Мичо, кого најдобро го познаваме по […]

Прочитај повеќе

Кои супермоќи би му ги имал на Google? Можеби премногу моќи за да може да ги искористи, вели илустраторот на College Humor, Калдвел Танер, кој објави интересни цртежи на популарни сајтови претставени како суперхерои. Сите „суперхерои“ си имаат свој непријател или конкурент, пример Аmazon го има Creiglist, Reddit го има StumbleUpon, а Google+ го има […]

Прочитај повеќе