Корисниците на едни од најпопуларните додатоци за фитнес Garmin, од минатата недела немаат пристап до своите податоци. Причина за ова се хакерски напади врз сервисите кои ги нуди компанијата. Причината за недостапност на сервисите е ransomware WastedLocker. Пристапот до сервисите на Garmin е недостапен глобално, јави BleepingComputer, чии извори потврдуваат дека малициозниот код е причина […]

Прочитај повеќе

Еден од најголемите производители на преносни компјутери, Garmin и телездравствената компанија Tactio Health Group, најавија соработка. Ова ќе овозможи уредите на Garmin да се користат како дополнителни уреди кои преку Bluetooth ќе се поврзат со сензорите. Преку куп сензори се следи работата на срцето, пулсот, крвниот притисокот и слично, без воопшто да се наруши она што […]

Прочитај повеќе

Презентацијата на Apple Watch наликуваше многу повеќе на презентација на фитнес алка, отколку на паметен часовник. Ова не беше случај со претходната верзија, кога Apple се обидуваше да пронајде куп различни примени за часовникот. Причината за ова можеби е пазарот кој го губи интересот за паметни часовници. Интересот за фитнес додатоци е зголемен, покажува анализата […]

Прочитај повеќе

Популарниот производител на GPS уреди за навигација Garmin извести дека е нов сопственик на кај нас малку познатиот jужноaфрикански стартап iKubu. Стартапот работи на технологија која може да им помогне на велосипедистите така што ќе ги извести за брзината и оддалеченоста на возилата околу нив. „iKubu пронајде начин да имплементира радар кој ќе може да […]

Прочитај повеќе

Garmin претстави нов уред кој наместо на екран, ја прикажува GPS навигацијата на шофершајбната. Уредот наречен HUD (heads-up display) проектира слика директно на транспарентна лепенка на стаклото. Според Garmin, HUD ќе го олесни возењето бидејќи ја проектира сликата во видното поле на возачот без да му засмета да гледа што се наоѓа пред него на […]

Прочитај повеќе

Сите си мислиме дека не ни треба систем за навигација во автомобилите, меѓутоа верувајте, тоа е една од оние работи која ако еднаш ја искусите во животот нема да сакате да се одвоите од неа. Се разбира дека не е неопходна помошна алатка за нашето нормално секојдневие, меѓутоа и тоа како може да биде добредојдена […]

Прочитај повеќе