Google ќе го подобри ранкот на сајтовите кои користат безбедносно HTTPS протокол. Целта на компанијата е да ги поддржи компаниите и сервисите кои се побезбедни, ги енкриптираат корисничките податоци и со тоа се трудат да ги заштитат своите корисници од напади. Google го тестираше новиот начин на рангирање последниве неколку месеци, имајќи во предвид дали […]

Прочитај повеќе

Како што пишува на својот Inside Google блог, Google ќе направи неколку промени во алгортимот за пребарување. Имено, во текот на оваа недела, Google ќе го намали рангот на страниците кои се пријавени дека ги прекршуваат авторските права. Од компанијата овој потег го објаснуваат како „желба да им помогнат на корисниците да пронајдат полегитимни и […]

Прочитај повеќе

Фирмата за анализа на мобилниот пазар, Mobilewalla ја објави листата на највисоко рангираните, односно најквалитетни и популарни апликации од четири мобилни платформи. Оваа листа е креирана од посебен алгоритам на Mobilewalla кој ги оценува апликациите според неколку фактори како добиениот рејтинг и според споделувањето на друштвените медиуми. Од листата може да се види кои корисници […]

Прочитај повеќе