Доколку отсекогаш сте сакале да го разубавите вашиот дом и со диносауруси, тогаш ви ја треба најновата алаткатка за проширена реалност на Google. Со неа, можете да одберете еден од 10 понудени 3D модели на диносауруси и да ги поставите каде било во вашите соби, како и да ги слушате звуците кои ги прават. За […]

Прочитај повеќе

Ако сте купиле паметен телефон во последните две години треба да знаете дека во вашиот џеб се наоѓа процесорската моќ на суперкомпјутерите од пред 20 години кои тогаш зафаќаа цела соба. Благодарение на таа моќ се отвара потенцијал за апликации со проширена, аугментирана реалност кои изменуваат се што гледате низ камерата на мобилниот уред. Тие […]

Прочитај повеќе