Netflix има неочекуван конкурент – лондонскиот Mubi ќе се обиде да ги претрка големите студија и прв да го освои кинескиот пазар. Но, она што го прави Mubi сериозен играч на пазарот е одличната селекција на филмови кои се бираат од едитори, и евтината претплата од 5 долари, што е значително пониска од сите конкуренти. […]

Прочитај повеќе

За Едвард Бурнс, режисер и продуцент на независни филмови, најважното нешто што може да го понудат друштвените медиуми е полесен и поинтерективен начин да се поврзе со своите фанови кои ги почитуваат неговите дела и кои ќе можат да ги споделат со другите пријатели. За својот најнов филм Newlyweds, г. Бурнс се реши да го […]

Прочитај повеќе