Развивачите на видеоигри треба сериозно да размислат за кого ги прават игрите. Дали работат за традиционалните машки гејмери, или за новата женска публика која троши повеќе на мобилните игри, поминуваат повеќе време во играње, и е далеку полојална на игрите? Според анализата на Flurry, направена со над 1,1 милион играчи на мобилни игри, женските гејмери […]

Прочитај повеќе

По години поминати во убедување дека корисниците немаат потреба од поголем екран, Apple конечно попушти и му го претстави на светот својот прв огромен телефон – 5,5 инчниот iPhone 6 Plus. По сите дефиниции, iPhone 6+ e „фаблет“ уред (телефон со големина блиска до таблет компјутер), и иако беше неочекувано од Apple, бидејќи го чекавме […]

Прочитај повеќе

Од Facebook, Тwitter, Instagram, Pinterest и имејл до игри, фитнес и финансиски апликации, видео, музика до Skype, Whatsapp и Viber…

Прочитај повеќе

Во 2013 година користењето на паметни телефони е зголемено за 115 отсто, а порастот е предводен од апликациите за испраќање пораки, јавува Flurry. Апликациите за пораки и друштвените мрежи имаат пораст во својата употреба од дури 203 отсто; зад нив се апликациите за продуктивност како Evernote и Quip и сличните на нив со 149 отсто. […]

Прочитај повеќе

Сите популарните телефони денес имаат поголем екран од нивните претходници од пред една година. iPhone 5 има поголем 4 инчен екран, Samsung Galaxy S3 има 4,8-инчен екран, HTC One има 4,7-инчен екран итн. Во исто време таблет компјутерите стануваа се помали од 9,7-инчен iPad до 7-инчнион Google Nexus или Amazon Kindle HD. Oчигледно беше дека […]

Прочитај повеќе

Овој католички Божиќ ќе биде забележан како ден кога биле активирани најмногу Android и iOS уреди до сега. Според извештајот од Flurry, компанија која се бави со анализа на мобилните уреди, биле активирани повеќе од 17 милиони паметни телефони. До овие податоци имаат дојден од повеќе од 260.000 апликации кои користат Flurry Analytics. Flurry секојдневно […]

Прочитај повеќе

Најновото истражување на Flurry ни покажува дека развивачите на мобилни апликации повеќе го сакаат и развиваат апликации за iOS на Apple, отколку за Android оперативниот систем. Во своето истражување за првиот квартал од 2012 година, од Flurry пишуваат дека односот на развивање на апликации за iOS и Android е 2:1, што може да се види […]

Прочитај повеќе

Програмерите на мобилни апликации велат дека повеќе заработуваат од апликации за iOS отколку за Android, и тоа скоро четири пати повеќе, открива компанијата за аналитика на мобилниот пазар, Flurry. Има над 200 милиони Android уреди, и 550.000 нови се активираат днево, наспроти 250-те милиони iOS уреди, со нови 450.000 активирани дневно. Несомнено е дека Android […]

Прочитај повеќе

Се случува промена на платформите. Според анализата на Flurry, компанија за анализа на мобилни апликации, во САД „мобилните апликации го оставаат Вебот во ретровизорот“, односно за прв пат се забележува дека повеќе се користат мобилни апликации отколку што се сурфа преку веб прелистувачите. Информациите за извештајот се соберени од comScore и Alexa, а за мобилните апликации Flurry искористи своја аналитичка алатка која има над 500 милиони агрегирани, анонимни дневни кориснички сесии од 85.000 апликации.

Прочитај повеќе