Речено, сторено! По трет пат триесеттина ентузијасти кои се организираа преку Twitter, креираа елка направена од пластични шишиња која ќе го краси Паркот на Франкофонијата. Целта на акцијата е да го собере твитерџиите на офлајн дружење, но и да се подигне свеста за рециклирањето и да се поттикне хуманоста, бидејќи на крај шишињата се продаваат, […]

Прочитај повеќе

Твитерџиите втора година по ред направија Новогодишна елка од пластични шишиња, која сега гордо стои во Градскиот парк во Скопје, веднаш до Школката. Иницијативата за елката беше стартувана од твитерџиите, но беше прифатена од многу други граѓани кои донираа пластични шишиња и од компании кои пријавија интерес да учествуваат во настанот нудејќи свои производи. Meѓу […]

Прочитај повеќе

По видеото, сега е објавен и инфографик со информации за колку пластични шишиња беа соберени и потребни да се направи елката, и каков позитивен ефект имаше таа врз луѓето. Инфографикот е изработен од @Banekoma. Тоа што е интересно е што за елката од пластични шишиња се споделија 1.204 твитови, а приказната ја споделија еден куп […]

Прочитај повеќе