#ЕлкаМК e eден од ретките настани што покажуваат дека македонската Twitter заедница е фантастична група луѓе. Новогодишната елка од пластични шишиња, која е трета елка што ја прават твитерџиите, освен што е забавен настан на кој се дружат луѓето, има за цел да го поттикне рециклирањето и да им помогне на луѓето кои немаат доволно […]

Прочитај повеќе

Македонската Twitter заедница не може да престане да твита за новиот рингишпил кој беше поставен на плоштадот Македонија, веднаш до новата зграда на Македонски Телеком. Во моментов има над 1.200 твитови што го содржат зборот „рингишпил“. Има помал број твитови за „вртелешка“. Револтот кој ги предизвика саркастичните коментари се парите – 160.000 евра – кои […]

Прочитај повеќе

Не ги фрлајте пластичните шишиња! Направете елка од нив. Во недела, на 23-те декември, во Градскиот парк во Скопје по втор пат ќе се прави Новогодишна елка од пластични шишиња (еве како изгледаше тоа лани). Организиран од македонската Twitter заедница, оваа година настанот ќе добие поддршка и од други компании, меѓу кои и друштвото за […]

Прочитај повеќе

Пред некој ден македонската Twitter заедница собра стотици пластични шишиња и од нив направи Новогодишна елка сред скопскиот парк со цел да ја подигне еколошката свест кај граѓаните. За елката пишувавме претходно, а сега го споделуваме и видеото направено од Методија Ичев, Димитар Атанасов и Милан Јакшиќ. Слики ќе најдете тука. #MkWin

Прочитај повеќе