Новиот веб сајт на претседателот на Македонија, Ѓорѓе Иванов, е скоро шест пати поскап од најевтиниот .gov сајт, се вели во анализата „Индекс на рационалноста“ на Центарот за граѓански комуникации. „Соодносот на најниската и највисоката цена во изработката на нова веб-страница изнесува 1:5,7 односно највисоката цена е за дури 470% повисока од најниската. Цените се […]

Прочитај повеќе

Tango Down! brasil.gov.br и presidencia.gov.br, вели LulzSec на својот Twitter профил, за подоцна да ги пофали своите бразилски колеги хакери кои ги срушиле сајтовите, најверојтно со DDoS напади.

Прочитај повеќе