Фондацијата Марко Кабранов стартува натпревар за најкреативно меме (или мим) во кое ќе се исмее или пофали проектот Скопје 2014. Натпреварот може да биде интересен и да генерира доста креативна содржина, иако делува како форсиран, бидејќи интернет мемињата се вирални феномени, односно се споделуваат само ако им се допаднат на корисниците или ако се однесуваат […]

Прочитај повеќе

Македонскиот член на 9gag.com, Горјан, испрати писмо до сајтот во вид на стрипче со чудните меми фаци, во кое побара помош од заедницата да му помогне да победи на натпревар на Canon Macedonia. <Надополнето> 9gag.com го тргна постот до Горјаn: „Ooooops! The post you’re looking for has been removed by Chuck Norris“.</надополнето> Кога Горјан го […]

Прочитај повеќе

Филозораптор, Y U NO ликот, Impossibru, мачорот во џизми, и бебето кое победува.. Тимоти Тиа, ко-основачот на азискиата компанија за рекламирање на блогови Nuffnang, ги искористи сите овие меми да ја изненади и запроси својата девојка. Како прав маркетер, Тимоти го спакува во убаво видео светот да види. Ова сигурно ќе привлече внимание врз неговата […]

Прочитај повеќе