Подолу е видео од 1990-та година во кое, тогаш 35 години стариот, Стив Џобс дискутира за концепт како може да се подобри учењето преку симулација и дигитализација на американската Конгресна библиотека. Г. Џобс го користи феноменот на видео игрите за да ја објасни својата визија за како може да се користат информациите од Конгресната библиотека […]

Прочитај повеќе