НСНД (Ништо нема да се случи или оригинално Nista se nece dogoditi) е настан кој по третпат ќе ги собере хакерите и технолошките ентузијасти од регионот во Струга за викендот на 8 и 9 јуни. За тие што не се запознаени, НСНД не е класична конференција со однапред одредена програма, туку целата програма се дефинира […]

Прочитај повеќе

На 3-ти јануари 2011 го напишав отворениот повик за хакери. Една година подоцна има неколку работи од нашево опкружување на кои вреди да се потсетиме, што луѓето кои игриво ги проучуваат системите што другите ги земаат здраво за готово ги направија: Во 2011 во Македонија се одржаа четири НСНД настани – во Куманово, Штип, Охрид […]

Прочитај повеќе