На YouTube се појави видео од прототипот на Sea Ray, првиот Nokia телефон кој ќе работи на Windows Phone 7 мобилниот систем. Видеото постирано од Wpcentral се чини е снимена во фабрика од Кина каде се произведуваат и спојуваат телефоните. Од тоа што може да се види од кратките 1.29 минути, Sea Ray изгледа очекувано […]

Прочитај повеќе

Првиот „чист паметен телефон на допир“ без Home копче. Вака Nokia го најави N9, својот прв уред кој ќе работи на MeeGo 1.2 платформата која го претставува „лизгањето“ како навигација меѓу апликациите и трите домашни екрани. Има копче од страна за стартување, но поинтересно е што уредот се стартува со кликање два пати на екранот, а се отклучува со лизгање на екранот од еден до друг крај.

Прочитај повеќе