Точно пред почетокот на Божиќните празници AMD се решија да ја презентираат својата нова графичка карта HD 7970. Ова е првата графичка картичка која AMD ја прави со 28 нанометарска техника и прва која ќе ја користи GCN (Graphic Core Next) архитектурата. Уште еден новитет кој ќе биде првпат подржан на HD 7970 е Direct3D […]

Прочитај повеќе