Лабораторијата за развој на технологии на BBC објави експериментална аудио снимка од Божиќни песни од Кралскиот колеџ од Кембриџ од 2007-ма година која сега е достапна во сараунд звук. Сараунд звукот во кината се основа на централен звучник, велат инженерите од BBC кои го избегнале тој проблем и го приспособиле звукот за слушање на радио. […]

Прочитај повеќе