Кога се работи за учење како да се црта, на располагање имате бројни сајтови и туторијали кои, првенствено се наменети за помладата публика. Возрасните почетници можат да извлечат нешто и од ваквите сајтови. Drawabox, меѓутоа, е веб сајт кој е наметнет и на возрасни аматери и професионални лица. Лекциите се бесплатни и содржат можности ем […]

Прочитај повеќе

Google со претстави онлајн лекции со кои ќе им помогне на почетниците и програмерите кои имаат потешкоти со развивање на Android апликации. Android Training содржи 11 категории со 34 лекции за како да се почне да се развива Android апликација. Сите лекции се бесплатни и содржат чекор-по-чекор инструкции и совети за дизајнирање ефективна навигација, менаџирање […]

Прочитај повеќе