Google Map Maker е достапна во Хрватска, Словенија, Грција, Естонија, Литванија и Словачка. Алатката им овозможува на корисниците да помагаат во подобрување на Google Maps креирајќи свои мапи. Корисниците можат да ги уредуваат Google мапите со тоа што ќе додадат или уредат локации, додавање на пат и преглед на останатите промени од корисниците. Google Map […]

Прочитај повеќе

Босна и Херцеговина е на Google Maps, но ако се обидете да зумирате, пример на Сараево, нема да добиете мапа. Ќе добиете само бела позадина со имe на градот и име на најблискиот автопат. За споредба ако зумирате врз Демир Хисар, кој е најмал град во Македонија ќе добиете мапа од гратчето со мапирани улици […]

Прочитај повеќе