Дали Microsoft планира да го револуционира гејмингот и центарот за домашна забава? Новиот патент на Microsoft, предвидува систем кој прикажува слика на целата околина, поточно на целата соба, налинк на Holodeck што го имаме видено само во научно-фантастичната серија Star Trek. „Уживањето на корисниците во видео игрите и сродните медиуми може да се зголеми со […]

Прочитај повеќе

Тим на истражувачи на Универзитетот во Јужна Калифорнија се обидува да го направи реален Holodeck од Star Trek. Целта на Holodeck е да се создаде симулатор на виртуелна реалност од 360 степени. Овој систем користи гејминг слушалки од 105 степени, 3Д поглед, движењата на играчот ќе бидат следени со сензорот од PlayStation – Playstation Move, […]

Прочитај повеќе

Google работи на своја верзија на Siri, личен виртуелен асистент што Apple го претстави со iPhone 4S. Верзијата на Google има работно име Majel, според непотврдениот извештај од AndroidandMe.com. Majel е име на компјутерскиот интерфејст на серијата Star Treck. Google ќе ги искористи Google Voice Actions кое веќе ги има на сите Android уреди така […]

Прочитај повеќе