Основачот на Wikipedia, Џими Велс, предложи исклучување на сајтовите како знак за протест против Stop Online Piracy Act. SOPA е предлог-закон доставен до американскиот Конгрес кој може сериозно да ја наруши интернет слободата и да се воведе цензура. На овој закон му се спротиставија скоро сите поголеми и помали ИТ компании. Г. Велс отвори дебата […]

Прочитај повеќе