Coffice и нивниот партнер – софтверска компанија следната недела организираат регрутација на фриленсери. Настанот е закажан за 21 септември – понеделник, ќе трае од 10 до 10 и ќе се одржи во просториите на Coffice. Регрутирањето е за неколку позициии тоа: дизајнери на кориснички интерфејс, PHP и .NET развивачи и iOS и Android програмери. Доколку […]

Прочитај повеќе

Меѓународниот  Црвен Крст се собра во Женева да ја рагледува можноста и начинот на кој ќе можат да се имплементираат правилата на војување во воените видео игри. Влијанието на воените видео игри врз перцепцијата на воените злостворства беше една од темите на разгледување на годинешниот 31-ви меѓународен конгрес на Црвениот Крст и Црвената Полумесечина. Со […]

Прочитај повеќе