Дали сте сметате дека сте добри во Call of Duty? Тогаш Kamai Media ве предизвикува на Call of Duty 4 Summer Tournament 2015, кој ќе се одржува секој петок во текот на летото. Сите кој сакаат да ги предизвикаат Kamai можат да им испратат порака на Facebook страната, а освен добра воља потребно е да […]

Прочитај повеќе

Меѓународниот  Црвен Крст се собра во Женева да ја рагледува можноста и начинот на кој ќе можат да се имплементираат правилата на војување во воените видео игри. Влијанието на воените видео игри врз перцепцијата на воените злостворства беше една од темите на разгледување на годинешниот 31-ви меѓународен конгрес на Црвениот Крст и Црвената Полумесечина. Со […]

Прочитај повеќе