Facebook одбива да воведе опција која ќе прикаже кој ве тргнал од листата на пријатели бидејќи тоа ќе значи негативно корисничко искуство и многу, многу драма. Но, постои едноставна скрипта која ќе ви помогне да ги држите под контрола сите ваши стотина онлајн пријателства, и која ќе ви каже на кого да се налутите бидејќи […]

Прочитај повеќе

Сервисот за фаќање белешки и архивирање на најинтересните нешта од Веб, Evernote, стартуваше две нови интересни апликации Food и Hello. Food за iPhone е интересна апликација за одбележување на сите интересни моменти врзани со храната. Aпликација овоможува да се слика храната и да се зачува моментот, заедно со состојките од кои е направена храната, да […]

Прочитај повеќе