Косовската друштвена мрежа Hello ја затвори првата инвестициска рунда со проценка на вредноста на компанијата од 1 милион евра. Првата инвестиција во стартапот е од Ionic Investments, мала група бизнис ангели од Косово, пишува Digital Spoiler. Засега останува непозната висината на првата инвестиција во стартапот, но според најавата ќе биде искористена за раст, доразвивање на […]

Прочитај повеќе

Косовскиот стартап кој работи на технологија за аудио повици стигна до 1 милион преземања на Android и iOS комбинирано. Сервисот овозможува аудио повици, групни разговори, но и видео повици. Сепак сервисот е повеќе друштвена мрежа отколку алатка сервис за разговор. Со Hello корисниците разговараат сo своите пријатели кои најчесто ги запознале преку сервисот. Hello започна […]

Прочитај повеќе

Стартапот Solaborate кој започна како социјална мрежа за ИТ професионалци, наскоро би можел да прерасне во нешто сосем ново. Компанијата која има канцеларии во САД, Македонија и Косово за прв пат презентира хардвер. Уредот се вика Hello и веќе имаше успешна Kickstarter кампања на која собра над 190.000 долари, иако беа побарани само дел од […]

Прочитај повеќе

Hello нова апликација за корисниците со Android телефони која ги ги поврзува Facebook профилите со повиците. Hello е поврзан со Facebook па можете да видите кој ве бара, да ги блокирате непожелните телефонски проеви или да барате луѓе и места, вели тимот за Facebook Messenger кои ја направија апликацијата. Hello ги презема информациите од друштвени […]

Прочитај повеќе

Сервисот за фаќање белешки и архивирање на најинтересните нешта од Веб, Evernote, стартуваше две нови интересни апликации Food и Hello. Food за iPhone е интересна апликација за одбележување на сите интересни моменти врзани со храната. Aпликација овоможува да се слика храната и да се зачува моментот, заедно со состојките од кои е направена храната, да […]

Прочитај повеќе