Google го прославува 10-то милијардито симнување на апликации од Android Market. Симнувањето забрзува со отприлика една милијарди симнување секој месец. Од стартувањето во 2008-ма година на Android Market му требаше скоро година дена за да стигне до 1 милијарда симнувања. Потоа за само две години мобилната платформа забележа огромна популарност и продавницата до јули 2011-та […]

Прочитај повеќе