Платформата за кратко блогирање Tumblr надмина 120 милиони корисници и неверојатни 15 милијарди прегледи на страната секој месец. Платформата има над 42 милион блогови и над 16 милијарди постови. Основачот и директор, Дејвид Карп ги откри бројките на конференцијата Digital Life Design (DLD). Тој вели дека просечниот Tumblr блог се споделува околу девет пати, што […]

Прочитај повеќе

Друштвената мрежа на Google, стартувана пред седум месеци, сега има 90 милиони корисници, вели ко-основачот и директор на компанијата, Лери Пејџ. Тој ги откри бројките во финансискиот извештај на Google за четвртиот квартал. „Јас сум супер возбуден за растот на Android, Gmail и Google+, кој сега има 90 милиони корисници глобално – што е двојно […]

Прочитај повеќе

Според Тwopcharts, Twitter во февруари ќе стигне до 500 милионитиот профил. Mоментално друштвената мрежа има 465 милиони профили, и забележува по 11 нови корисници секоја секунда. Но, иако Twitter има неверојатно голем број корисници, сепак бројката е нереална гледајќи според активни корисници. Уште во октомври, директорот на компанијата Дик Костоло, се изјасни дека Twitter има […]

Прочитај повеќе

Иако растот на Facebook, кој сега има околу 800 милиони корисници, се забавувува во развиените земји како Британија или САД, сепак постојат нови пазари ширум светот кои ќе привлечат повеќе корисници, вели британската компанија за интернет маркетинг iCrossing. Според нив, Facebook ќе стигне до неверојатното достигнување од 1 милијарда корисници во август 2012. За потсетување, […]

Прочитај повеќе

Локацискиот стартап ја надмина бројката од 15 милиони корисници. Ова се пет милиони нови корисници од пред само шест месеца, кога во јуни Foursquare надмина десет милиони корисници. Скоро половина од корисниците се надвор од САД, која е земјата каде стартуваше Foursquare во 2009-та година. Овие статистики беа откриени во имејл испратен од Foursquare до […]

Прочитај повеќе