Дали сте биле на интервју за работа на кое постојано ви презентирале погрешни податоци, ве шетале од една во друга просторија, или не ви дале доволно податоци каде ќе продолжи интервјуто? Ова се само дел од триковите при регрутирањето нa кадри, а ги користат и најголемите светски компании. Google, Amazon и Facebook не се премногу […]

Прочитај повеќе

Posterous сега е дел од Twitter, иако платформата за блогирање пред само дваесет дена тврдеше дека на се продава.Twitter не го купува сервисот, туку го купува тимот зад Posterous и нивната експертиза. Од Posterous, сервис стартуван во 2008 година и главен конкурент на Tumblr, велат дека им е мило што ќе се преселат во Twitter […]

Прочитај повеќе

Кога Facebook го купи локацискиот сервис Gowalla за необјавена сума, целта на друштвената мрежа не беше да ја искористи технологијата, туку да го најми талентот. Gowalla ќе биде изгасена бидејќи Facebook веќе ja има својата Places платформа. Но, основачите Џош Вилијамс и Скот Рејмонд заедно со програмерите на Gowalla сега се селат од Тексас во […]

Прочитај повеќе