Уште во далечната 2005 година пишував за наметнувањето на софтвер од определен производител за да може софтверот за плати да работи (ФПИОМ може ли да ми подариш 60 евра + ДДВ?), а во февруари 2010 год. се навративме на темата преку ЦРМ (Централен регистар на Македонија = Комплетна зависност од еден понудувач). Во врска со […]

Прочитај повеќе