Менаџерите за лозинки кои се интегрирани во прелистувачите се злоупотребуваат за следење на корисниците од веб-страница на веб-страница. Истражувачите од Универзитетот Принстон, открија две скрипти на трети страни кои се користат за следење на корисниците. AsThink и OnAudience се две скрипти кои ги открија истажувачите. Скриптите се пронајдени на над 1.000 веб-страници, од топ 1 […]

Прочитај повеќе

За да ги задоволат „апетитите“ на студентите за информации и семинарски, студенти од ФИНКИ и ФЕИТ, заедно со Високата школа за новинарство, го стартуваат порталот eStudent.mk кој ќе треба „да го опфати целиот студентски живот“, како што објаснуваат основачите. eStudent.mk е продолжување, односно подобрена верзија на mkstudent.com кој е дигитална библиотека каде студентите можат да […]

Прочитај повеќе