Истата дебата која се води денес за безбедноста на автономните возила; за опасностите и несреќите околу нив, беше тема на разгледување и пред еден век. Тогаш како и сега, секоја незгода на возилата беше под лупа на медиумите и луѓето. Иако традиционалниот превоз беше барем подеднакво опасен. Луѓето навикнати на запрежни коли, коњи и кочии […]

Прочитај повеќе

Autonomo е нов концепт за следната генерација на автомобили, развиен од студентот Чарлс Ратрај, студент по дизајн од Мелбурн, Австралија кој својата инспирација за овој проект ја добил откако пет години живеел во Лос Анџелес и постојано имал проблеми со метеж во сообраќајот. Autonomo е автомобил за едно лице, опремен со сензори за препознавање на […]

Прочитај повеќе