Помеѓу номинираните филмови од Sundance Film Institute за 2012-та година во категоријата странски документарни филмови се најде и филмот Indie Game: the Movie. Филмот е дело на двајца канаѓани Џејмс Свирски и Лисен Пајот кои поминале една година следејќи ја работата на петмина независни креатори на видео игри. Помеѓу останатото филмот ја следи работата на […]

Прочитај повеќе