Период во кој се подаруваат најмногу подароци, а едни од најпосакуваните и најчесто користени подароци се мобилните уреди. Па така, доколку имате нов паметен телефон или компјутерски таблет кој работи на Android, Google ja претстави листата на најдобрите апликации за 2012-та година. Evernote: Апликација со чија помош можете да фаќате забелешки во било која форма […]

Прочитај повеќе

(Ова е гостински пост на Митко Цабевски, основачот на македонскиот стартап и финалист на SeedCamp NY, Ambio.me. Текстот првично беше објавен на неговиот блог.) Инспириран од познатата изрека на Стив Џобс дека дизајнот не е само како нешто изгледа, туку и како функционира, ќе се обидам да се надоврзам и да го споделам моето мислење за поврзаноста помеѓу дизајнот […]

Прочитај повеќе

Pinterest, една од најпопуларните друштвени мрежи за се што е кул, конечно ќе дозволи да се отвараат бизнис профили. Оваа две години стара мрежа стана неверојатно популарна пред се кај женската публика (85%) бидејќи им дозволи на корисниците лесно да споделуваат убави слики и видеа. Благодарение на својата конзумерска природа, Pinterest стана неверојатна популарна мрежа […]

Прочитај повеќе

Pinterest – друштвената мрежа која е попопуларна кај женската популација и преку која можете да си купите интересни поклончиња, и која функционира на начинот со „закачување“ на различни фотографии на различни табли, во функција ја пушта и опцијата за создавање на приватни табли („албуми“). „Празниците и одморите е времето кога поминува со фамилијата, споделувате оброци, […]

Прочитај повеќе

Друштвената мрежа за сите кул нештa која беше стартувана пред само две години, се најде меѓу 50-те најпосетувани сајтови во САД. Според истражувањето на ComScore, Pinterest влезе во листата на 50-тото место со 25,3 милиони посети во септември. За Pinterest ова е уште една победа пред сите други мрежи, откако покажа дека може да биде […]

Прочитај повеќе

Скоро 69 отсто од корисниците на Pinterest нашле продукт преку сајтот кој го купиле или сакале да го купат, за разлика од 40-те отстo од корисниците на Facebook. Секако, не треба ни да се заборави дека две-години стариот Pinterest има само 25 милиони корисници, наспроти милијардата корисници на Facebook. Но, иако Pinterest има огромен комерцијален […]

Прочитај повеќе

Една недела по укинувањето на поканите, Pinterest ги објави и своите апликации за паметните телефони. Android апликацијата е достапна на Google Play маркетот. Изгледот нема претрпено некои големи промени во споредба со стандардната веб страница, освен тоа што е оптимизирана за мобилен телефон и содржината ја прикажува во 2 колони. Апликацијата за iPhone и iPad […]

Прочитај повеќе

Pinterest најави дека сега регистрациите се отворени за сите. До сега ви беше потребна покана за да се приклучите, но таа „затвореност“ на Pinterest беше само илузорна бидејќи секој корисник можеше да покани друг, што всушност и беше клучот за виралноста на мрежата, сепак сега ќе може секој без проблем да си отвори свој профил […]

Прочитај повеќе

Можеби забележавте дека во последниве неколку месеци на Facebook е тешко да пропуштите кога некој ќе сподели фотографии кои сега се поголеми. Тоа е намерен дизајн бидејќи сликите се тоа што не привлекува на друштвените мрежи и Facebook го знае тоа многу добро. Затоа и започна да тестира нова функционалност со фид за вести на […]

Прочитај повеќе

По првичниот бум во популарност, Pinterest, друштвената мрежа за споделување интересни фотографии и видеа, беше критикувана бидејќи ги искористува сервисите од каде што корисниците земаат содржина. Некои како Flickr дури се заканија со тужби и побараа нивните фотографии да бидат отстранети. За да справат со идни такви проблеми за авторски права, Pinterest во мај додаде […]

Прочитај повеќе

Ако не сте задоволни со изгледот на Facebook по Timelininе, тогаш PinView е вистинската апликација за вас. PinView го претвора Facebook во табла на која се закачени сите „вести“ кој ги поставиле вашите пријатели, налик на Pinterest која во овој момент е една од напопуларните друштвени мрежи. Со апликациите разгледувањето на содржини станува многу полесно, […]

Прочитај повеќе

Знаeјќи ја популарноста со која се здоби Pinterest во последниве неколку месеци, дури и претседателот на САД Обама отвори свој профил, можеби е и малку очекувано што оваа две години млада друштвена мрежа се искачи да биде трета најкористена друштвена мрежа веднаш зад Facebook и Twitter. Иако овој раст на Pinterest најмногу се забележува во […]

Прочитај повеќе